Apr 2018

Fernisering og bogudgivelse med Julie Sass

Lemon Mood

Bogomslaget til Julie Sass’ nye artist book er et litografi trykt på kraftigt sort papir. Det favner 15 nye heliografier, inddelt i en slags kapitler, hvor endnu et sort ark deler til næste serie, eller billed-kapitel om man vil.

Hver serie er et nyt greb i form af papirvalg, farver og metode. Her findes streger der balancerer mellem tegn og billede, tegninger der i en streg minder om sammenbyggede rum, collager, vestrehåndstegninger, billeder der vipper mellem at være der og at udviskes.

Således flyder sorte streger over i blå, bliver knækket, for igen at samles op på gyldenbrunt papir. Eller mørkerøde streger svirper og holdes lige akkurat sammen som form, for igen at åbne sig mod en anden slags fortælling.

Selvfølgelig bidrager et gult tryk på gult papir til stemningen. Og så fremdeles.

Til sidst i bogen er der syv helt korte tekster som Sass debuterer med, en slags beskrivelser der sammenfletter tider, steder, møder, gendigtninger og fiktion.

~

At night, the sky is dark, but lit with the glow of street lamps and neon. I don’t have my key. There is a window open, I recall. The guard reaches out, small guy, really alert. I want to stack things to reach the high first floor window. Behind the house, we pull out old stuff from a dark storage of items left behind, constructing a fragile mountain, which I intend to climb…

LEMON MOOD er udgivet i et meget begrænset oplag på Steinprents forlag og er blevet til i Torshavn på Færøerne i samarbejde med Steinprent.